Od vulkanske oblasti sa hiljadu kontrasta, do najdivnije simbioze delovanja prirode i čoveka

Napulj, Amalfi,  Kapri, Sorento, Pozitano…Nemoguće je odrediti koji grad od najbrojanih je najlepši; Pretežno mali, atraktivni gradovi koji su nekada bili ribarska sela na obali Tirenskog mora. Zbog svoje predivne prirode i položaja postali su prave turistički bombastične atrakcije.

Rešili smo da ih obiđemo ove godine i uklopimo u naš dosadašnji Incentive trip koncept, da na nekoj novoj živopisnoj destinaciji učvrstimo dosadašnje i izgradimo nove partnerske veze.

Vodili smo se time da je za uspešno putovanje dovoljno imati divne vremenske prilike i grupu koja pleni savršenom energijom.

Ono, kako mi vidimo mesta koja smo obišli, prikazano je na fotografijama. A opisno, to bi zvučalo otprilike ovako:

NAPULJ

NAPULJ je grad „hiljadu kontrasta”. Sav šarm svojstven Italijanima – glasno, melodično pričanje, izražena gestikulacija, jake emocije ili luda vožnja – pripada upravo Napolitancima.

“Napulj je raj, svako živi u nekoj vrsti pijanog samozaborava” – Gete

AMALFI

Najdivnija simbioza delovanja prirode i čoveka. Slikoviti grad nalazi se malo južnije od užurbanog Napulja i još poznatijeg vulkana Vezuva, a u njegovoj blizini nalazi se i magični Kapri.

KAPRI

Čuveno ostrvo u Tirenskom moru na južnoj strani Napuljskog zaliva. Najsjajniji dragulj Mediterana. Ostrvo je okruženo mnogobrojnim pećinama od kojih je najpoznatija Plava pećina. Odiše nestvarnim mirisima različitog bilja.

SORENTO

Sorento je najveći grad, centar i biser obale ovog dela rivijere. Grad sunca i cveća. Smešten na liticama u pastelnim bojama. Sorento sa okolinom pun je misterije, tradicije i legendi. 

POZITANO

Positano je odmor za um, dušu i oči. Najfotogeničniji grad na Amalfi obali. Na prvi pogled Positano deluje nestvarno, poput grada od šarenih lego kockica.